ترمیم نمای آجری در زیبایی ظاهری ساختمان و افزایش عمر آن بسیار موثر است. آجر شاموتی، آجر شیل، نسوز، دکوراتیو و غیره از جمله آجرهای پر کاربرد و متداول در بازار مصالح مسکن است که در نمای ساختمان ها کاربرد دارند.
معمولاً آجر نما زیبایی و ویژگی های خاص خود را دارد، به شکلی که این امر باعث استفاده از آن در طرح ها و پلن های مختلف برای نماسازی استفاده شود.
با این وجود ساختمان هایی که در نمای آنها از انواع آجر نما استفاده می شود به مرور زمان در اثر شرایط جوی یا گرد و غبار و دود حاصل از سوخت ماشین ها و کارخانه های صنعتی دچار تیرگی یا شوره شده یا دچار فرسایش می شوند که اینگونه مشکلات ترمیم نمای آجری قدیمی را برای صاحبان آن در اولویت قرار می دهد تا زیبایی ظاهری ساختمان حتی المقدور حفظ شود و نیاز به تجدید نمای ساختمان با مصالح جدید نباشد.
مراحل ترمیم نمای آجری قدیمی
مراحل ترمیم نمای آجری قدیمی باید به صورت منظم و پشت سر هم انجام شود تا بازسازی به شکل مناسب و با کیفیت انجام گردد.
بازدید نمای آجری قدیمی توسط کارشناس خبره، بررسی مشکلات و ایرادات نمای آجری قدیمی، ارائه طرح های مناسب و مقرون به صرفه برای بازسازی و ترمیم نما، انتخاب مصالح مناسب و با کیفیت، اجرای مراحل ترمیم و نوسازی از جمله مراحلی است که برای ترمیم نمای آجری قدیمی به شکل استاندارد و اصولی باید مورد توجه قرار گیرد که در ادامه به صورت مختصر به آنها اشاره می شود.
بازدید نمای آجری قدیمی توسط کارشناس خبره
بازدید نمای آجری قدیمی توسط کارشناس خبره یکی از مراحل ترمیم و بازسازی نمای آجری قدیمی است که می تواند در بازسازی و ترمیم نما موثر باشد و روند کار را به صورت اصولی و استاندارد تسریع نماید.
به عبارت دیگر نخستین گام در ترمیم و بازسازی نمای ساختمان های آجری قدیمی بازدید از شرایط نما به وسیله کارشناسان خبره و اعلام نقطه نظرات آنها برای برطرف کردن این مشکلات است.
در این مرحله مشکلات نمای آجری قدیمی ساختمان بررسی شده و راه های برطرف کردن مشکل و مصالح مورد نیاز برای این کار مورد بررسی قرار می گیرد.
بازدید نمای آجری قدیمی توسط کارشناس یکی از مراحل اصلی و مهم بازسازی و ترمیم نمای آجری قدیمی است چون در این مرحله برنامه ریزی های اولیه برای ترمیم ساختمان انجام می شود.
هرگونه کم و کاست و عدم برآورد درست مشکلات ممکن است ترمیم نادرست و برطرف نشدن مشکلات را به دنبال داشته باشد. آجرنما جنسها و رنگهای مختلف دارد که اهمیت انتخاب صحیح را بیشتر می کند . از جمله آجر قزاقی، آجر شومینه ، آجر قرمز و …
بررسی مشکلات و ایرادات نمای آجری قدیمی
بررسی مشکلات و ایرادات نمای آجری قدیمی ساختمان یکی دیگر از مراحل ترمیم و بازسازی نمای آجری قدیمی است. در این مرحله ابتدا مشکلات و ایرادات نمای آجری قدیمی بررسی و راه هایی برای برطرف کردن آن ها پیشنهاد می گردد.
همچنین در این مرحله سعی می شود عامل و دلیل به وجود آمدن شرایط حتی المقدور برطرف یا کم اثر شود تا در یک دوره زمانی کوتاه دوباره نمای آجری ساختمان دچار مشکل و نیازمند بازسازی و ترمیم نباشد.
ارائه طرح های مناسب و مقرون به صرفه برای بازسازی و ترمیم نمای آجری قدیمی
ارائه طرح های مناسب و مقرون به صرفه برای بازسازی و ترمیم نمای آجری قدیمی یکی دیگر از مراحل ترمیم این گونه نماها است.
به عبارت دیگر طرح ارائه شده برای بازسازی و ترمیم نمای آجری قدیمی باید طوری باشد که مشکلات ایجاد شده را برطرف نماید نه آنکه منجر به طراحی نمای جدید برای ساختمان و افزایش هزینه های آن گردد.
به بیان دیگر ترمیم نمای آجری قدیمی باید به شکلی باشد که طرح اولیه حفظ گردد و مشکلات ظاهری آن برطرف گردد نه آنکه طرحی جدید برای اجرا در نمای آجری قدیمی ارائه شود.
چون ارائه و اجرای طرح جدید علاوه بر آنکه باعث حذف نمای قدیمی می شود هزینه های زیادی را به صاحبان ساختمان تحمیل می کند.
همچنین ممکن است ساختمان از نظر زیرساخت های لازم شرایط اجرای نمای جدید را نداشته باشد تقویت زیرساخت های لازم هم ممکن است هزینه های ترمیم و بازسازی را چند برابر کند.
انتخاب مصالح مناسب و با کیفیت
انتخاب مصالح مناسب و با کیفیت یکی دیگر از مراحل مهم و تعیین کننده در بازسازی و ترمیم نمای آجری قدیمی است.
چون پایین بودن کیفیت و عدم تناسب مصالح خریداری شده علاوه بر آنکه باعث نام متوازن شدن نمای فعلی می شود آسیب پذیری آن را بیشتر کرده و باعث می شود نمای ساختمان در یک فاصله زمانی کوتاه فرسوده شده و حتی ریزش کند.
بنابراین تهیه و خرید مصالح با کیفیت و متناسب با نمای قدیمی یکی از عوامل مهم و تعیین کننده در ترمیم نمای آجری قدیمی است.
اجرای با کیفیت و ترمیم نمای آجری قدیمی
اجرای با کیفیت و ترمیم نمای آجری قدیمی یکی از مراحل مهم و تعیین کننده در بازسازی و ترمیم نمای آجری قدیمی است چون هرگونه کم و کاست در این مرحله باعث هدر رفتن همه زحمات می شود.
در این مرحله ابتدا داربست و وسایل زیر پایی برای اجرا و ترمیم فضاهای آسیب دیده آماده می شود. سپس قسمت هایی که قرار نیست به شکل ساختاری ترمیم شود با وسایل لازم پوشانده می شوند که در مراحل اجرا به آنها آسیب وارد نشود.
در ادامه ابتدا کارهای بازسازی و بنایی فضاهای آسیب دیده در دستور کار قرار می گیرد و پس از پایان کارهای بنایی نوبت به تمیز و برطرف کردن شوره، لکه یا سیاهی های ایجاد شده بر روی نمای آجری قدیمی می رسد.
اگر تمیزکاری و نظافت سطوح آجر نمای قدیمی به شکل درست و اصولی انجام شود زیبایی ظاهری و دیداری نما تا حد زیادی احیا می شود به شکلی که نماسازی جدید را منتفی کند.
معایب نوسازی نمای آجری قدیمی با آجرهای جدید
برای ترمیم و نوسازی نمای آجری قدیمی بهتر است از متریال و آجرهای قدیمی و متناسب استفاده شود چون جایگزین کردن آجرهای آسیب دیده قدیمی با آجرهای جدید باعث برهم خوردن توازن و سنگین شدن نمای ساختمان می شود.
معمولاً وزن آجرهای قدیمی با وزن آجرهای جدید متفاوت است به شکلی که اگر وزن این گونه آجرها از تناسب لازم با آجرهای قدیمی برخوردار نباشد باعث سنگین شدن نما و آسیب دیدن یا ریزش نما در فاصله زمانی کوتاه مدت یا بلند مدت می شود.
از دیگر مشکلات سنگین سازی نمای آجری قدیمی در هنگام ترمیم و بازسازی با آجرهای جدید، جذب آب به وسیله این آجرها و احتمال ریزش نما است که باید از این کار حتی المقدور اجتناب شود.
در هنگام ترمیم و بازسازی نمای آجری قدیمی حتی المقدور باید از آجرهای همسان و متناسب استفاده شود تا باعث افزایش بار سازه و به خطر افتادن آن نشود.
همچنین آجرهای جدید ممکن است به لحاظ رنگ و لعاب به خصوص اندازه از تناسب لازم با آجرهای قدیمی برخوردار نباشند و علاوه بر سنگین کردن نمای ساختمان باعث زشت شدن نمای دیداری آن شوند.
لذا انتخاب آجر مستحکم، متناسب و همرنگ یکی از کارهای اولیه ای است که در هنگام تهیه مصالح برای ترمیم نمای آجری قدیمی به وسیله دست اندرکاران و صاحبان بنا باید مورد توجه قرار گیرد.
برای محاسبه هزینه ترمیم بنای آجری قدیمی باید به چه نکاتی توجه شود؟
محاسبه هزینه ترمیم بنای آجری قدیمی یکی از دغدغه های مهم و چالش برانگیز مالکان و کارفرمایان در این حوزه است.
برای محاسبه هزینه ترمیم بنای آجری قدیمی باید به نکاتی مثل قصد پیمانکار و مالک برای بازسازی کامل نما یا بخش های آسیب دیده و فرسوده، تعویض در و پنجره ها یا عدم تغییر شرایط، شست و شو و تمیزکاری قسمت های شوره زده و سیاه شده یا تخریب و جایگزینی بخش های نا همسان توجه کرد.
همچنین استفاده از یک یا چند نوع آجر برای بازسازی و ترمیم نمای آجری قدیمی، متراژ و ابعاد نمای مورد نظر، استفاده از آجرهای قدیمی یا آجرهای جدید برای بازسازی و ترمیم نمای آجری قدیمی و غیره اشاره کرد که هر کدام از این مواردی تواند نقش موثر و مستقیمی در تغییر یا افزایش هزینه نهایی داشته باشد.
بنابراین برای محاسبه هزینه ترمیم نمای آجری قدیمی باید به عواملی مثل ابعاد و اندازه نما، میزان آسیب های وارد شده، بازسازی مختصر نما با استفاده از مصالح متعارف و قدیمی، ترمیم و نوسازی نما با استفاده از مصالح جدید به صورت ترکیبی و موارد دیگر اشاره کرد که بر اساس نظر صاحبان بنا یا طراحان و پیمان کاران تعیین می شود.
سخن پایانی
برای محاسبه هزینه ترمیم بنای آجری قدیمی باید به نکاتی مثل قصد پیمانکار و مالک برای بازسازی کامل نما یا بخش های آسیب دیده و فرسوده، تعویض در و پنجره ها یا عدم تغییر شرایط، شست و شو و تمیزکاری قسمت های شوره زده و سیاه شده یا تخریب و جایگزینی بخش های نا همسان،
در این شرایط جمع کردن نمای آجری قدیمی و تعویض آن آجرها یا نماهای جدید می تواند هزینه های زیادی را به صاحبان بنا تحمیل کند.
لذا بهترین روش برای خروج از این چالش ترمیم نمای آجری قدیمی با مصالح همسان و هماهنگ و تمیزکاری نما با ابزارها و مواد شوینده برای از بین رفتن تیرگی و شوره ایجاد شده بر روی نما است.
چون هزینه ترمیم نمای آجری قدیمی در مقایسه با تعویض و نوسازی کامل نما با آجرهای جدید قابل مقایسه نیست به شکلی که بازسازی و ترمیم نمای آجری قدیمی را مقرون به صرفه و اقتصادی می کند.
در این مقاله از کارخانه آجرنمای امیری به ترمیم نمای آجری قدیمی پرداختیم.
میتوانید سوالات خود درباره انواع آجرنما را در قسمت نظرات همین صفحه درج کنید تا کارشناسان ما در سریعترین زمان ممکن پاسخ شما را بدهند.